8 juli 2022

NetNordic SOC är ISO 27001 certifierad

PRESSMEDDELANDE – 8 JULI 2022 – NETNORDIC GROUP

NetNordic SOC är nu ISO 27001 certifierad

Vi är glada att kunna meddela att vår NetNordic SOC-tjänst (Security Operation Center) har tilldelats ISO/IEC 27001:2013. ISO/IEC 27001 är en allmänt känd internationell standard inom branschen och den tillhandahåller alla krav som behövs för ett ledningssystem för informationssäkerhet (ISMS).

Detta erkända certifikat visar att NetNordic SOC kan hantera våra kunders infrastruktur och säkra alla deras tillgångar, såsom exempelvis finansiell information, immateriella rättigheter, personaluppgifter, säkerhetsprocesser, teknologi, eller annan information som anförtros av tredje part.

”NetNordic SOC är en ISO 27001 certifierad pan-nordisk säkerhetstjänst, som hjälper våra ledande nordiska kunder att säkra och skydda sin infrastruktur, från bland annat cyberhot och svarar upp mott dessa i realtid, i en alltmer krävande extern IT-miljö”, säger Jarl Øverby, VD för NetNordic Grupp

NetNordic SOC erbjuder organisationer förstklassigt säkerhetsskydd!

Den ISO 27001 certifierade SOC-tjänsten är en heltäckande tjänst för cyber-övervakning och ger våra kunder ett förstklassigt säkerhetsskydd. Tjänsten möjliggör en realtidsreaktion på dataintrång och dataläckor, samt stoppar alla attacker på informationsbehandlingssystem. Dessutom så hittar och reagerar tjänsten även direkt på alla olika informationssäkerhetsavvikelser och cyberhot.

Tjänsten NetNordic SOC integreras sömlöst med alla IT-miljöer och är en “allt-i-ett-säkerhetstjänst” som opererar 24/7/365, för att säkerställa säkerheten i hela organisationen för alla våra kunder.

”Säkerhet ligger överst i vår strategi. Komplexiteten i att driva en egen SOC-tjänst kräver fantastiska processer, system och människor, på allra högsta nivå! Vi är beredda att ta en ledande roll på den nordiska marknaden för säkerhetstjänster. Vi samarbetar tätt med alla våra kunder och skyddar deras verksamhetskritiska infrastruktur. Att uppfylla ISO 27001-certifieringen är en naturlig milstolpe i denna ambition”, avslutar Jarl Øverby, VD för NetNordic Group.

Läs mer om vår Security Operations Center tjänst, NetNordic SOC.

Om du har några frågor, vänligen kontakta:

Jarl Øverby, CEO, NetNordic Group
jarl.overby@netnordic.com, phone: +47 982 17 009

Markus Alkio, Group VP, SOC and Information Security Services, NetNordic
markus.alkio@netnordic.com, phone: +358 44 777 9001

NetNordic Group är en nordisk systemintegratör, specialiserad på områdena Cybersäkerhet, Nätverk och Collaboration. NetNordic levererar kundspecialiserade lösningar och tjänster. Vi strävar alltid efter att vara våra kunders “Best Companion”, vi vill hjälpa våra kunder med deras digitala transformation genom design och implementation av nästa generations tjänster och lösningar. NetNordic har sitt huvudkontor i Oslo. NetNordic hade cirka 1,8 miljarder NOK i intäkter (proforma) år 2020. Företaget har cirka 520 anställda på 14 kontor i Norden, och våra lösningar distribueras genom dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Majoritetsägare i NetNordic är Norvestor. Läs mer på www.netnordic.se och följ oss på sociala medier för fler uppdateringar.

NetNordic SOC är en ISO 27001 certifierad pan-nordisk säkerhetstjänst

Contact by mail