Contact by mail

Stärk er cybersäkerhet med en policy för IT-säkerhet

Genomtänkt strategi och digital kvittens på säkerhetsarbetet är grunden till bra IT-skydd.


Topp 3 viktiga cybersäkerhetsåtgärder

Cybersäkerhet: Hur välorganiserad är ert företag för att möta en cyberattack?

Motståndarna är välorganiserade. Hackare är inte längre bara ungdomar utan oftast välorganiserade, välfinansierade organiserade av kriminella grupper i avsikt att tjänst pengar. Idag tvingas både stora och mindre företag lägga ner betydande resurser kring cybersäkerhet.

Lyssna till Göran Walles, CTO Cybersäkerhet på NetNordic Sweden, om vår erfarenhet i en välavvägd balansgång mellan att vara proaktiv och reaktiv i säkerhetsarbetet.

Är du beredd när attacken kommer?

Det är ingen tvekan, motståndarna är välorganiserade och outtröttliga. Det behöver också vi och våra kunder vara. Vi är erfarna experter inom Cybersäkerhet och hjälper våra kunder med hur och var olika försvarsskydd ska placeras och förvaltas, på rätt nivå. Här krävs balans mellan prevention, att ha skyddssköldarna uppe, med förmåga att upptäcka och agera på det som inte står rätt till (Prevention, Detection and Respons). 

Vi som har jobbat länge med Cybersäkerhet vet dessutom att vi inte kan köpa oss fria cyberhotet enbart genom skyddsteknik och tjänster. Säkerhetsarbetet kräver kontinuerlig kartläggning av verksamhetens kronjuveler för att veta vad vi skall skydda i form av information, system och användare. Vi behöver kunna ta beslut vid en potentiell cyberincident, verksamheten vill dessutom att vi talar och rapporterar i riskspråk, inte tekniska termer eller än värre teknikdetaljer.

På NetNordic tror vi att helheten måste brytas ner och adresseras. Vi bidrar med lång erfarenhet, omsorgsfullt utvalda skyddsteknologier samt smarta MSS (Managed Security Services, SOC)-tjänster inkl. Co-Drive (Samdrifttjänster). Genom nära kundsamverkan utgår vi från faktiska verksamhetskrav och kartläggningen av skyddsvärda tillgångar.

Resultatet:
Våra kunder står upp mot cyberhotet och kan frigöra sina smarta digitala tjänster,
såväl internt som externt.

/svg>
59
%
Mer än hälften av alla företag över 200 anställda (i Sverige) har uppgett att deras verksamhet har drabbats av minst en upptäckt cyberattack under de senaste tolv månaderna (2020). Nästan var tredje, 30 procent, hade drabbats av två eller fler attacker under samma tidsperiod.
Källa: Proofpoint
Cyberskyddens försvarslinjer

Cybersäkerhet – tre försvarslinjer

Cyberskyddens försvarslinjer: NetNordic Cybersäkerhet har utvecklat en illustration som utgör en konceptarkitektur för cyberskydd baserad på försvarslinjer. Syftet är att skapa ett underlag som förenklar dialog. Var tekniska preventiva skydd placeras, förmåga att upptäcka och agera på attacker eller IOCer (Indicator Of Compromises), värdedimensionen av utbildning och medvetenhetshöjande aktiviteter (Cybersecurity Awareness).  

Göran Walles (NetNordic) samtalar med Jan Olsson (kriminalkommissarie NOA) kring cyberattacker.

Referenser

&

Case studies

SkiStar kan snabbt hitta nålen i höstacken för att åtgärda säkerhetsangrepp

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 53 %, i Norge 29 % och totalt i Skandinavien 43 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med…

Läs mer
Skistar

Borås stad följer sin digitala strategi genom att automatisera och stärka sin Cybersäkerhet

Borås är den näst största staden i folktäta Västra Götalandsregionen. 1,5 miljoner människor bor inom en 10-milsradie. Med mer än 113 000 invånare är Borås landets trettonde största kommun. I Borås finns spetskompetens inom miljöteknik och textil innovation, logistik och elektronisk handel. År 2021 firar Borås 400 år som stad. Kung Gustav II Adolf faställde via ett kungligt brev, daterat…

Läs mer
Borås Stad (NetNordic_kundcase)

Wasa Kredit – E-post, en attackvektor som kräver mer än standardskydd

Wasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder leasing- och avbetalningsfinansiering dels genom samarbetspartners inom bland annat fordonshandel, dator/kontorshandel och maskinhandel, dels direkt till företagskunder. Wasa Kredit erbjuder också lån och kontokortskrediter till privatpersoner. Wasa Kredit ingår i Länsförsäkringsgruppen och har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Umeå och Örebro. ”Vi anser precis som många andra att e-post är en av…

Läs mer
Wasa kredit