Contact by mail

2 oktober 2017

Lunet väljer NetNordic som partner för sitt nya stadsnät

PRESSMEDDELANDE – NetNordic Solutions AB –  oktober 2017

Ett framtidssäkert bredbandsnät 

NetNordic har fått förtroendet att uppgradera en del av Lunets stadsnät till gigabit-hastighet för 10 000 portar till ett värde av flera miljoner kronor.

Lunets nya stadsnät säkerställer inte bara att kunderna får tillgång till ett modernt framtidssäkert bredbandsnät med mycket högre hastighet, utan det förbättrar även tillgängligheten och driftsäkerheten.

Uppgraderingen av Lunets stadsnätet pågår just nu, och kommer att slutföras år 2018 då Lunets kunder ska kunna köpa internetuppkoppling ända upp till gigabit-hastighet, vilket innebär upp till 10 gånger högre hastighet. Uppgraderingen innefattar hela Luleås kommun, alltså både stads- och landsbygden.

”Vi valde att samarbeta med NetNordic efter en gedigen kvalitativ utvärdering. Vi tittade både på pris, erfarenhet och kompetens, och då föll valet på NetNordic” berättar Tomas Sundström, VD på Lunet.

Lunet är ett klassiskt svenskt stadsnät som har levererat fiber sedan 20 år tillbaka, till både invånare och företagare i Luleå kommun. Lunets nätverk är så pass väl utbyggt att hela 8 av 10 Luleåbor nu har tillgång till fiber.

”Vi är stolta över att Lunet har valt NetNordic som partner för utbyggnaden av sitt stadsnät. För oss är det självklart att hjälpa stadsnät som Lunet som äger sitt eget nät” säger Robert Malm, VD på NetNordic.

Lunet vill vara med och utveckla samhället ur ett digitalt perspektiv. Uppgraderingen, som sker med produkter från NetNordics partner Waystream, möjliggör att Lunet kan möta framtidens efterfrågan vad gäller välfärdstjänster och behovet av digitalisering.

”På så sätt kan vi med hjälp av framtidssäker teknik med hög prestanda skapa en gedigen plattform som möjliggör kommunikation för smarta städer i framtiden” avslutar Tomas Sundström.

För mer information, vänligen kontakta:

Robert Malm
VD på NetNordic Solutions AB
Mobil: 070-984 98 98
E-post: robert.malm@netnordic.com

Tomas Sundström
VD på Lunet AB
Mobil: 070-319 18 13
E-post: tomas.sundstrom@lunet.se