Contact by mail

14 november 2019

Alcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i Sverige

NetNordic och Alcatel-Lucent Enterprise kommer tillsammans att leverera kommunikations-plattformar och molntjänster till den svenska marknaden.

Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) satsar stort tillsammans med NetNordic på den svenska marknaden. NetNordic blir ALEs nya strategiska partner för leverans, support och drift av både kundanpassade lösningar och molnlösningar.

Med NetNordics djupa tekniska kompetens, tillsammans med de applikationer och lösningar som ALE erbjuder, kommer vi att kunna tillföra våra kunder de specifika funktioner och resurser som svenska organisationer behöver.

NetNordic har stor erfarenhet av att arbeta med dessa system och har en djup teknisk expertis av ALEs kommunikationsplattformar, applikationer och lösningar. Vidare är NetNordic nordens största leverantör av ALEs kommunikationsplattformar och molnlösningar, samt innehar den allra högsta certifieringsstatusen hos ALE.

”Eftersom NetNordic redan är den största leverantören av ALE-lösningar och tjänster i hela norden så blir det naturligt för oss att även utvidga vår satsning i Sverige. Det passar bra in i vår strategi, eftersom vi är en oberoende leverantör av molnlösningar och kommunikationsstrategi. Vi ser fram emot att utvidga vårt samarbete med ALE”, säger Joakim Harging, VD, NetNordic Communication AB.

Alcatel-Lucent Enterprise och NetNordic tar relationen till nästa nivå

”Efterfrågan på molntjänster i Sverige kommer att fortsätta växa under 2020. Detta eftersom moderna arbetsplatser och arbetstagare lägger allt större vikt vid mobilitet och bättre tillgång till IT-tjänster. Det är därför vi investerar i en ny försäljningsstödorganisation i landet och tar vår relation med NetNordic till nästa nivå” säger Joakim Ahrens, Channel Sales Manager för ALE Sverige.

Tillsammans med ALE levererar NetNordic kommunikationsplattformar inklusive molnbaserade lösningar, helt oberoende, eller som en del av en lösning tillsammans med smarta tredjepartsapplikationer. NetNordic har ett stort team av specialisttekniker i vårt Network Operations Center (NOC) som övervakar alla våra lösningar dygnet runt.

För mer information, vänligen kontakta:

Joakim Harging, VD på NetNordic Communication AB
Mail: Joakim.harging@netnordic.com
Telefon: +46 708 37 81 25

Joakim Ahrens, Channel Sales Manager på Alcatel-Lucent Enterprise
Mail: joakim.ahrens@al-enterprise.com
Telefon: +46 709 84 98 84

Om NetNordic

NetNordic är en nordisk systemintegratör som specialiserar sig på lösningar och tjänster inom IT-säkerhet, nätverk, smarta datacenter och företagskommunikation. Som ”Best Companion” så bidrar NetNordic till att förverkliga våra kunders potential genom effektiva smarta lösningar och tjänster. NetNordic har sitt huvudkontor i Oslo. Under år 2019 omsätter NetNordic cirka 1,5 miljarder NOK (proforma). Efter förvärvet har företaget cirka 390 anställda på 15 kontor i Norden, fördelade på dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Läs mer på www.netnordic.se

NetNordic_RanTek

Om Alcatel-Lucent Enterprise

Vårt uppdrag är att skräddarsy och anpassa teknikupplevelsen efter vad våra kunder faktiskt behöver. Vi levererar nätverk och kommunikationsplattformar.

Tillsammans med våra partners levererar vi skräddarsydda molnlösningar och kommunikationsplattformar till företag. Dessa lösningar hjälper dem att konkurrera i en digital värld.

Läs mer på www.al-enterprise.com