Contact by mail
16 maj 2023

Microsoft 365 – har du skydd av data men ingen backup?

En vanlig missuppfattning hos användare av Microsoft 365 är att man inte behöver göra backup. Men faktum är att traditionell backup inte ingår i molntjänster för Microsoft 365 utan behöver kompletteras med en backup-tjänst. Över hälften av alla verksamheter i Norden har fortfarande inte en backup för Microsoft 365, även att Microsoft själva rekommenderar tredjepartsbackup. Microsoft 365 en av många workloads där vi kan hjälpa dig. På denna session kommer vi gå igenom hur det fungerar tekniskt och hur man kan konsumera det med lösning från Cohesity och NetNordics olika tjänster.

0

dagar

0

timmar

0

minuter

0

sekunder

Webinar
16 maj 2023
08:30 - 09:15

Microsoft 365 – skydd av data men ingen backup?

Microsoft 365 är en molnbaserad produkt som erbjuder ett brett utbud av produktivitetsverktyg, inklusive e-post, kalender, dokumenthantering, samarbetsverktyg och mycket mer. Microsoft 365 tillhandahåller en rad säkerhets- och skyddsåtgärder som är inbyggda i plattformen, inklusive datakryptering, flerfaktorsautentisering och skydd mot skadlig programvara.

Men det är viktigt att notera att Microsoft 365 inte är en backup-tjänst, även om det finns några funktioner som kan hjälpa till att återställa data i vissa situationer. Till exempel finns det en papperskorgsfunktion som lagrar raderade filer i 30 dagar och en återställningsfunktion som gör det möjligt att återställa en hel webbplats eller enskilda dokument till en tidigare punkt i tiden.

För att skydda dina data på ett effektivt sätt och säkerställa en fullständig backup av allt innehåll som du skapar och lagrar i Microsoft 365, rekommenderas det starkt att använda en separat backup-lösning. Det finns många tredjepartsbackup-lösningar tillgängliga som är speciellt utformade för att säkerhetskopiera och återställa data från Microsoft 365. Detta kan hjälpa dig att skydda dina data mot oavsiktliga raderingar, systemfel, skadlig programvara, hackare eller andra potentiella hot.


NetNordic samarbetar med Cohesity för backup-lösningar.

Backup – sista försvarlinjen

Säkerhetskopiera din data och implementera en haveriberedskapsstrategi för att undvika kostsamma avbrott i verksamheten.