Vi hjälper er att utveckla säkra elnät för framtiden

NetNordic kan övervaka och drifta hela ditt elnät. Vi bygger framtidens elnät!

Se till att skapa landets
mest säkra elnät

Vi på NetNordic kan hjälpa er att utveckla både flexibla och säkra nätverkslösningar för ert företag. Våra högcertifierade konsulter är experter på säkra nätverkslösningar.

NetNordic föreslår lösningar för våra kunder som fungerar lika bra för små elnät som för stora energikoncerner.

Vi designar då en lösning som både går att skala upp vid behov och som inkluderar samtliga styr, övervakning och kommunikationsnätverk i energibolaget, i ett och samma nätverk.

elnät_web

Kommunikationsnät och SCADA-nät

Alla el och energibolag använder olika former av kommunikationsnät för att styra och övervaka sina infrastrukturer så som till exempel elnätet, fjärrvärmenätet, vattenledningar och pumpstationer.

Dessa kommunikationsnät benämns även driftdatanät, driftnät, processnät eller SCADA-nät (även om SCADA-nätet endast är en del av kommunikationsnätet för ett el-och energibolag). Kommunikationsnät hanterar några av landets viktigaste infrastrukturer.

NetNordic kan hjälpa er att utveckla flexibla och säkra nätverkslösningar för
ert elbolag!

Kryptering, redundans och övervakningssystem

Vi hjälper elbolag att digitalisera sina kommunikationsnät.

Våra lösningar bygger på MPLS-TP eller IP/MPLS baserat nät med beprövad teknik för kryptering, redundans och med tillhörande managerings- och övervakningssystem. Nätverket för stöd för avancerad prioritering och klassning av trafik, samt transport av Layer 2, Layer 3-, och legacy-tjänster (äldre nätverk som man vill behålla delar av)

Våra lösningar end-to- end hanteringsverktyg. Våra lösningaranvänds idag i flera samhällskritiska nätverk, som tillexempel hos Trafikverket i Sverige, Jernbaneverket och Hafslund i Norge. Lösningarna fungerar väl oavsett om det finns fiber, koppar eller radiolänk mellan stationerna.

Hacker-och cyberangrepp

Tyvärr är dessa nätverk ofta mycket sårbara för hacker- eller cyberangrepp, samtidigt som säkerheten ofta fått komma på undantag.

År 2015 stängdes delar av elnäten i Ukraina ner genom en cyberattack som orsakade ett elavbrott i hela landet.

I januari 2017 upptäckte Försvarets Radioanstalt (FRA) i Sverige aktivitet som tydde på förberedelser för liknande cyberangrepp mot de svenska elnäten.

Elnat_NetNordic_2021-1024x683

Strategiska partners

Inom elnät samarbetar NetNordic med ABBNokia & Extreme Networks

Kontakta oss!

Ring oss gärna direkt på vårt telefonnummer +46 8 555 068 00, skicka oss ett mail sales.se@netnordic.com, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss! Tack!

Contact by mail