Contact by mail

Vi är experter på Elastic

Elastics lösningar är specialiserade inom logging, datavisualisering och sökverktyg där hantering och bearbetning av stora mängder data är i centrum. Låt våra Elastic konsulter hjälpa er!

Hjulet är redan uppfunnet
med Elastic!

Elastic har idag redan stöd för de populäraste dataformerna. Om man vill ha utökat stöd kan man lägga till det själv eller vända sig till deras enorma community för hjälp, en av fördelarna med open-source. Ramverket är byggt för att kunna köras out of the box och har även möjlighet för att skräddarsys efter era behov.

Elastic består av flera olika verktyg som kan användas enskilt eller ihop för att på ett eller annat sätt få ut mer värde ur er data. Search, SIEM och APM är bara några funktionaliteter som finns tillgängliga. NetNordic har flera experter som arbetar med en eller flera produkter från Elastic och vi levererar Elastic-baserade tjänster till bolag i hela landet. 

NetNordic kan erbjuda hela eller delar av designen, implementationen och driften som en tjänst. Med alla de fördelar som det innebär i form av effektivisering, trygghet och möjligheten att snabbt öka och minska omfattningen.

Spåra paket med Elastic

NetNordic managerar en Elastic-miljö inuti Amazon Web Services (AWS) för ett nordiskt logistikföretag. Företaget hanterar över 500 000 paket om dagen.

Elastic-miljön används för att spåra alla paket som är i rörelse och används av sändaren, mottagaren och av bolaget själva. Plattformen är kritisk för företagets verksamhet och hjälper de att bibehålla hög kvalité.

Ett urval av de tjänster som vi kan erbjuda:

  • Machine Learning
  • Search, via Elasticsearch
  • Logging, genom Elastic Logs
  • Visualization, genom Kibana
  • Application Performance Monitoring, genom Elastic APM
  • Security information and event managment, genom Elastic SIEM

Skydda verksamheten med Elastic

En av NetNordics kunder är ett företag som arbetar på global skala inom telekomindustrin. De använder elastic-miljön för att monitorera deras IT-säkerhetslösningar och använder sig utav machine learning för att identifiera hot.

Lösningen sammanställer information om intrång, malware och dataläckor genom att samla event från källor som servrar, brandväggar och programloggar. Utrustningen som övervakas finns placerad över hela världen.

Det behövs flera petabyte med lagring för supportera lösningen som tar emot ca 100 000 event per sekund.

Strategiska partners

NetNordic är Elastic teknikpartner i Sverige.

Elastic logo