Vi är experter på DC Operations

Lamporna blinkar grönt och hallarna surrar av hundratals fläktar i kör, ett datacenter är fantastiskt att beskåda när allting fungerar. Men hur behåller man det i ett fungerande tillstånd och hur undviker man oönskad nertid?

NetNordic har en lång DC Operations erfarenhet att erbjuda alla våra kunder!

Ett datacenter består av en myriad av komponenter och viktiga beståndsdelar för att fungera.

NetNordic har lång erfarenhet av att erbjuda konsulter för alla nivåer av ett datacenter. Design av utförande, installation av hårdvara, konfiguration av nätverk och övervakning för att nämna några. 

NetNordic har varit verksamma inom datacenter och drift i över fem år. Vi har konsulter med erfarenhet från storskaliga datacenter med tiotusentals användare och även kompaktare datacenter med mer resursoptimerade lösningar.  

NetNordic kan erbjuda hela eller delar av designen, implementationen och driften som en tjänst. Med alla de fördelar som det innebär i form av effektivisering, trygghet och möjlighetenatt snabbt öka och minska omfattningen. 

DC-Operations_web_2

Data Center Operations som en tjänst

En tjänst kan se ut på oändligt många sätt, vilket gör sig utmärkt när ni har ett specifikt behov att uppfylla. NetNordic tillhandahåller resurskonsulter, konsulttjänster och kan erbjuda allt som en tjänst. Vi paketerar det som ni behöver enligt era önskemål. Vi kan managera tjänsten åt er genom en av våra service operations managers och ger er insyn via t.ex. KPI och SLA. Eller så styr ni tjänsten själva, ni bestämmer!

För att det dagliga ska fungera

NetNordic tillhandahåller ett stort antal konsulter till en stor IT-miljö som innehåller tusentals servrar och rackmonterade klienter. På hårdvara används en blandning av Windows och UNIX baserat på en arkitektur som NetNordic tagit fram. NetNordics åtagande är att skapa automation, monitorera och felsöka avancerade fel.

Alltihop sammankopplas i ett massivt nätverk som NetNordics konsulter managerar. Förutom att underhålla lösningen arbetar flertalet konsulter i DevOps team som tillsammans med kundens användare snabbt vidareutvecklar tools och lösningar för deras verksamhet.

Hög kvalité i stor storlek

Bara för att en miljö har blivit stor betyder inte att den behöver vara komplicerad. Vi har sett många lösningar. Det som fungerar bäst är enkla verktyg och skalbar design, som våra konsulter vet hur man implementerar. NetNordic har konsulter som är vana vid att hantera stora miljöer med tusentals klienter där vi orkestrerar både windows och olika UNIX.

Vi kan hjälpa er att streamlinea viktiga funktioner, automatisera repetitiva uppgifter och hjälpa er ta fram rutiner för att minimera onödigt manuellt arbete. Att hålla infrastrukturen i god form kan vara en utmaning, varför inte låta oss hjälpa?

För att hålla datacentret vid liv

I ett datacenter på 6000 kvm har NetNordic flera team som arbetar i ett nära samarbete med kunden.

Datacentret används för att tillhandahålla utvecklingsmiljöer för kundens RnD. Teamens uppgift är att installera och färdigställa utrustning som t.ex. servrar, routrar och specialutrustning som används i produktion och test. Varje team består av ca 10 konsulter, har egen team lead och specialister inom nätverk, system och data center.

Kontakta oss!

Ring oss gärna direkt på vårt telefonnummer +46 8 555 068 00, skicka oss ett mail sales.se@netnordic.com, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss! Tack!

Contact by mail