12 november 2020

Illumio

Illumio – Vilka är vi?

Illumio hjälper organisationer till en framtid där angrepp inte får allvarliga konsekvenser genom att förhindra intrång från att sprida sig internt. Företaget, som grundades 2013 baserat på principen om lägst behörighet, erbjuder visibilitet och segmentering av endpoints, datacenter och moln.

illumio

Stora globala företag som bl.a. Morgan Stanley, BNP Paribas, Salesforce och Oracle NetSuite använder Illumio för att segmentera och därmed minska cyberrisken. Vår vision var att ta fram en ny strategi för segmentering av allt från endpoints till datacenter och moln. Illumio är ett renodlat säkerhetsföretag byggt på Zero Trust. Illumio utsågs 2019 av Forrester till ledande och i sin senaste rapport 2020 till ledare inom Zero Trust med högsta betyg i de tre viktigaste kategorierna (aktuellt utbud, strategi och marknadstäckning).

Illumio Core

Dataintrång sprider sig alltid lateralt. När angriparen väl kommit in söks nätverket igenom tills önskat mål har hittats.

Vi har löst det här problemet. Med Illumio Core börjar allt med en karta som ger fullständig insyn i alla programmiljöer, oberoende av komplexitet, och visar vad som kommunicerar med vad, oberoende var applikationerna är installerad. Kartan används sedan för att enkelt skapa laterala segmenteringsregler.  

Illumio

Illumio Core hjälper till att förhindra laterala rörelser i datacenter och moln genom att visa hur applikationer kommunicerar. Detta exponerar sårbarheter och ger ökad kontroll över systemen. Illumio Core ger en okomplicerad segmentering genom en arkitektur som gör att du kan styra regelverket som är anpassat till din befintliga infrastruktur. Ingen ytterligare maskinvara eller omstrukturering av nätverket behövs. Du skapar segmenteringsreglerna för allt – bare-metal-servers, virtuella maskiner och partitioner.

Illumio Edge

Illumio Edge ger samma skydd för att förhindra ransomware och skadlig programvara att sprida sig mellan endpoints.

Alla är numera sammankopplade via sina datorer. Det gör att skadlig programvara i en laptop kan sprida sig hundratals eller till och med tusentals datorer mycket snabbt.

illumio

Implementation av Illumio Edge ger IT-team och säkerhetsteam en enkel väg till Zero Trust. Genom att bara inkommande trafik tillåts från godkända program är standardinställningen att all annan kommunikation nekas. Denna inbyggda kontroll minskar mängden avbrott, tickets och störningar av den dagliga driften. Du kan också snabbt skapa förtroende i egna organisationen för det ökade skyddet mot utpressningsprogram och skadlig programvara.

Att driva innovation genom starka partnerskap

NetNordic’s teknologipartners har varit nyckeln till vår framgång sedan 2001 och är en avgörande del för att nå vår vision att bli Nordens mest pålitliga IT-partner. För att lyckas med vårt uppdrag har vi noggrant valt ut partners som täcker alla delar från datalagring, virtualisering, moln, nätverk och säkerhet.

Det är tack vare det arbete vi gör tillsammans med dem som gjort oss kända i branschen för att skapa innovativa lösningar. Det innebär att ni aldrig behöver välja mellan att spara pengar och att skaffa er den kompetens ni behöver för att lyckas. För att säkerställa att vi alltid levererar högsta möjliga nivå av service och support fortsätter vi att ständigt investera i utbildning och certifiering av vårt team.

Läs mer om våra lösningar:

Kontakta oss!

Ring oss gärna direkt på vårt telefonnummer +46 8 555 068 00, skicka oss ett mail sales.se@netnordic.com, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss! Tack!

Contact by mail