Contact by mail

27 juni 2017

Norvestor förvärvar NetNordic

Oslo, 27 juni 2017

Norvestor VII, L.P. (”Norvestor”), en fond som förvaltas av Norvestor Equity AS, har tecknat avtal om att förvärva NetNordic. Efter förvärvet blir Norvestor den största aktieägaren i NetNordic med cirka 75% av aktierna medan ledningen och de anställda kommer att erhålla de resterande 25%. NetNordic är en av de största oberoende systemintegratörerna i Norden med en ledande position inom kommunikations-lösningar, nätverk och säkerhet. Bolaget grundades 2001 och har haft en stark tillväxt de senaste åren genom organiska initiativ och förvärv.

NetNordic partners omfattar teknikledande branschleverantörer som Juniper, Huawei, Nokia, Microsoft, Mitel, Palo Alto, PacketFront Software, Waystream, Genexis, CTS, Arbor och Avaya. NetNordic levererar lösningar och tjänster för Unified Communication (det vill säga integrerade lösningar för säker kommunikation mellan företag, inklusive video, mobil, konferens och kontaktcenter), nätverkssäkerhet och nätverkshantering, WiFi-as-a-service, bemannad dygnet runt övervakning och skräddarsydd systemintegration. Nordiska kunder omfattar stora företag, stat, kommuner, stadsnät och tjänsteleverantörer som alla ser NetNordics tjänster som en viktig del av sin verksamhet.

”Vi är stolta över vad vi har åstadkommit och ser framför oss starka tillväxtmöjligheter. I Norvestor har vi hittat en partner med beprövad erfarenhet från branschen som kan bidra både till att utöka vår verksamhet och utforska nya möjligheter. Vi är mycket glada över detta förvärvet och är övertygade om att det kommer att ge oss möjlighet att leverera ännu bättre och bredare lösningar, tjänster och kundupplevelser i framtiden”, säger Jarl Øverby, koncernchef för NetNordic. 

NetNordic är ett företag med en stark tillväxthistoria och ett högkvalificerat team. Vi är glada över att få inkludera bolaget i vår portfölj. Vi är imponerade av kompetensen och den industriella plattformen som dom har byggt. Rätt fundament och marknad ger NetNordic goda tillväxtmöjligheter och vi ser fram emot att bidra till en fortsatt utveckling och framgång. Vi hoppas också på att delta i konsolideringen av en fragmenterad nordisk systemintegratörsmarknad, vilket gör NetNordic till en idealisk match för Norvestor”, säger Christian Sontum, Partner hos Norvestor Equity och blivande ordförande i NetNordic Holding. 

”NetNordic har varit en mycket framgångsrik resa för oss sedan vi gick in som en investerare under 2007 då företaget var ganska ungt. Det är därför både med stolthet och ödmjukhet vi lämnar över majoritetsägandet till Norvestor. Vi är övertygad om att de har en ljus framtid tillsammans och önskar Norvestor och NetNordic-teamet det bästa i den fortsatta tillväxten där de erbjuder största kundfokus och högsta branschstandard”, säger Tor Øystein Repstad, VD i Agder Energi Venture. 

 Jarl Øverby
CEO NetNordic Group
Mail: jarl.overby@netnordic.com
Telefon: +47 982 17 009

Christian Sontum
Partner Norvestor Equity
Mail: christian.sontum@norvestor.com
Telefon: +47 991 53 698

Tor Øystein Repstad
VD Agder Energi Venture
Mail: tor.oystein.repstad@ae.no
Telefon: +47 906 96 862

NetNordic är en nordisk systemintegratör specialiserad på att leverera nätverk, kommunikation, säkerhet och molntjänster. Som ”Best Companion” ska NetNordic bidra till att uppnå kundens affärspotential genom effektiv användning av lösningar och tjänster. NetNordic har huvudkontor i Oslo, Norge. Proforma intäkter för 2016 uppgick till 850 miljoner kronor med en EBITDA på 53 miljoner kronor. NetNordic räknar med tillväxt år 2017. Bolaget har 210 anställda på 9 kontor i Norden, fördelat på dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Läs mer på www.netnordic.com

Norvestor Equity AS är ett ledande private equity företag med inriktning på lägre Mid-end företag på den nordiska marknaden. Teamet har arbetat tillsammans sedan 1991 och blivit ett av de mest erfarna private equity-teamen i Norge, som genomfört 64 investeringar med 258 M & A-transaktioner, och exekverat 43 exits inklusive 14 IPO’s. Norvestor fokuserar på investeringsmöjligheter i tillväxtföretag, genom i huvudsak plattformsinvesteringar i Norge och Sverige, med potential att uppnå en ledande nordisk eller internationell position antingen genom organisk tillväxt, genom förvärv eller genom att expandera till nya länder. Fonder som rådas av Norvestor investeras för närvarande i följande portföljbolag; Life Europe, Johnson Metall, Sentech (tidigare Advantec Sensing), Apsis, Aptilo, Cegal, Marine Aluminium, Crayon, Robust, ISurvey, Framtida Produktion, Nominator, PG Flow Solutions, Vägverk, Permascand, 4Service, HydraWell, Eneas, Presserv, Nordic Camping & Resort, READ Cased Hole och IT Gården. Läs mer på www.norvestor.com