8 december 2021

NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy

Fiarone Oy är en ledande aktör som levererar tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland. Genom detta förvärv så kommer både Fiarone och NetNordic att tillsammans stärka sin kompetens och kapacitet att leverera marknadsledande säkerhetstjänster på hela den nordiska marknaden.

Fiarone är en pålitlig rådgivare till sina kunder och de fokuserar på att leverera högkvalitativ Cybersäkerhet för företag inom både privat och offentlig sektor. Cybersäkerhet har blivit en mycket viktig komponent för att skydda företag från det växande antalet sofistikerade cyberhot.

Fiarone har under större delen av ett decennium etablerat den absolut bästa SOC-plattformen för att möjliggöra säkerhet på allra högsta nivå för sina kunder. Fiarone har en djupgående förmåga att ge råd och stödja sina kunder i de stora utmaningarna gällande datasäkerhet och dataskydd. Fiarone är också ISO 27001-certifierade och fokuserar på kvalitet i alla delar av sin verksamhet.

”NetNordic har haft en stark tillväxt i Finland under de senaste åren och vi är glada över att nu kunna fördubbla antalet anställda i landet. Som en ledande pannordisk tjänsteleverantör, är Finland en nyckelmarknad för oss. Fiarone passar oss mycket bra utifrån deras kompetens och expertnivå inom säkerhetsområdet. Fiarone har skapat ledande tjänster och kundportföljen är anmärkningsvärt stark”, säger Jarl Øverby – CEO, NetNordic Group.

”I NetNordic så lägger vi stor vikt vid den kulturella dimensionen och vi ser att där matchar Fiarone oss väldigt bra, dessutom har vi båda två stora fortsatta tillväxtambitioner. Fiarone har en imponerande nivå av kapacitet och har genom åren bevisat att de kan stödja kundernas säkerhetsbehov med den absolut högsta kvaliteten. Vi ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen både i Finland och Norden”, avslutar Jarl Øverby – CEO, NetNordic Group.

”NetNordic har en mycket stark position i Norden. Vi har blivit kontaktade av många intressenter, men vi har väntat på rätt bolag. Vi siktar på att accelerera vår utveckling i Finland och Norden, och där är NetNordic är en perfekt match för oss. Vi tror starkt på det vi har byggt upp sedan år 2010 och ser att vi kan kombinera våra styrkor för att utvecklas och ännu snabbare ta fler marknadsandelar”, berättar Markus Alkio – VD, Fiarone.

Vi kommer fortsätta att utveckla vår förmåga att vara den ledande leverantören av tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland. Med en hävstångseffekt från NetNordic så kommer vi att kunna expandera i betydligt snabbare takt i Norden. Efterfrågan är stark och tillsammans med NetNordic så har vi ännu mer kapacitet att möjliggöra en sund tillväxt för våra kunders och anställdas framgång”, säger Markus Alkio – VD, Fiarone.

Med detta förvärv så ökar NetNordic sin position på den finska marknaden och stärker också koncernens kapacitet i hela Norden. Fiarone har 32 stycken anställda på kontor i Åbo och Esbo, Finland. Beräknad omsättning för år 2021 är 2,1 miljoner Euro. Aktieägarna i Fiarone återinvesterar i NetNordic och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla verksamheten i Finland och Norden.

Vid frågor, kontakta:
Jarl Øverby, CEO NetNordic Group.
jarl.overby@netnordic.com, Telefon: +47 982 17 009.

Markus Alkio, CEO Fiarone.
markus.alkio@fiarone.com, Telefon: +358 44 777 9001.

NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy

NetNordic är en nordisk systemintegratör, specialiserad inom nätverk, säkerhet och samarbete. NetNordic levererar skräddarsydda lösningar och tjänster. Vi strävar alltid efter att vara våra kunders “Best Companion”, där vi vill hjälpa våra kunder med deras digitala resa genom design och implementering av nästa generations tjänster och lösningar. NetNordic har sitt huvudkontor i Oslo. NetNordic hade cirka 1,8 miljarder NOK i intäkter (proforma) år 2020. Efter förvärvet har företaget cirka 500 anställda på 14 kontor i Norden, och våra lösningar distribueras genom dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Majoritetsägare i NetNordic är Norvestor. Läs mer på www.netnordic.se och följ oss på sociala medier.

Fiarone Oy är en expert på säkerhetsinformationshantering och en leverantör av Security Operation Center (SOC)-tjänster för företag i Finland. Fiarone har en mycket stark kompetens inom säkerhet och har sedan år 2010 utvecklat djup kunskap och processer, för att skydda kunder från det ökade cybersäkerhetshotet. Fiarones intäkter beräknas år 2021 till 2,1 miljoner Euro och förväntas växa mycket snabbt under de kommande åren. Antalet anställda i bolaget är 32 stycken.

Norvestor är majoritetsägaren i NetNordic, och ett ledande private equity-bolag med fokus på uppköp av medelstora bolag i Norden med kontor i Oslo, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxemburg. Teamet från Norvestor har arbetat tillsammans sedan 1991 vilket gör dem till ett av de mest erfarna private equity-teamen i hela Norden. Norvestor har genomfört 79 investeringar med mer än 300 uppföljande M&A-transaktioner, samt genomfört 53 exits, inklusive 16 börsintroduktioner. Norvestor strävar efter att investera i tillväxtföretag på den nordiska marknaden som har potential att uppnå en ledande nordisk eller internationell position, typiskt genom organisk tillväxt, förvärv och genom geografisk expansion. Läs mer på www.norvestor.com

NetNordic Security Operations Center

NetNordic SOC övervakar hela ditt nätverk och responderar på alla hot. Vi tillför säkerhet till ditt företag genom ett team av cybersäkerhetsproffs, säkerhetsövervakning och omfattande incidenthantering.

Systemutveckling_web_3-1024x918

Kontakta oss!

Ring oss gärna direkt på vårt telefonnummer +46 8 555 068 00, skicka oss ett mail sales.se@netnordic.com, eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss! Tack!

Contact by mail