”Idag är det en väldigt stor skillnad på hur kontaktcentret ser ut om man jämför med hur det såg ut tidigare. Som helhet har det varit en mycket positiv resa för oss tillsammans med NetNordic” .

Cathrine Evensen, Customer Service Centre Manager på Antalis
NetNordic Summit 2020 (online)

Ett digitalt event med ett krispigt och färskt innehåll inom IT-säkerhet och smarta datacenter. Tillsammans med marknadsledande leverantörer och marknadens absolut vassaste teknologier har vi skräddarsytt ett innehåll för dig som är beslutsfattare inom IT/drift och säkerhetsfrågor. Agendan består av keynote-talare, inspirerande föreläsare och inte minst intressanta breakout sessions. Anmäl dig redan idag!

Vilka är vi?

NetNordic är en oberoende systemintegratör med fokus på lösningar och tjänster för våra kunder inom nätverk, datacenter, säkerhet, och företagskommunikation.

29 oktober 2019

RanTek blir en del av NetNordic – vi blir starkare tillsammans!

NetNordic har förvärvat 100% av RanTek, en ledande leverantör av IT-lösningar inom nätverksoptimering, IT-säkerhet, datacenter och backup.

Förvärvet kommer att stärka både RanTeks och NetNordics position på den nordiska marknaden. Synergin mellan företagens respektive kompetenser kommer att bli ett stort fokusområde framöver. RanTek är en 100% fokuserad Cross Technology Partner över de traditionella teknikplattformarna: Nätverk, IT-säkerhet, lagring och säkerhetskopiering. Detta förvärvet stödjer vår ambition att fortsätta leverera de allra bästa och mest kostnadseffektiva IT-lösningarna och tjänsterna till våra kunder.

RanTek har totalt 18 anställda i Randers, Danmark. De anställda har alla unika kompetenser inom flera teknikområden, och det är särskilt dessa kompetenser som kommer att vara ett huvudfokus för både RanTek och NetNordic, att både vidareutveckla och dra nytta av.

”RanTeks anställda är och har alltid varit själva kärnan i RanTeks framgång. Med förvärvet blir möjligheterna för vår kompetensutveckling ännu större – både i Danmark och i resten av Norden. Detta kommer att gynna våra kunder” säger Rene Bach Pedersen, VD, RanTek A/S.

Nätverkssäkerhet är ett nödvändigt element för att säkerställa fortsatt digitalisering. Som en del av alla företags arbete med riskhantering så ingår nätverkssäkerhet och det kommer förmodligen också att finnas en kontinuerlig uppföljning på ledningsnivå i alla nordiska företag. Med RanTek har NetNordic kunnat ökat kapaciteten för både serviceutveckling och leverans inom nätverkssäkerhet och kan därmed stärka sin position hos både våra kunder och leverantörer.

Med förvärvet av RanTek får vi tillgång till ett starkt marknadsledande företag med unika kompetenser som passar oss perfekt när det gäller att utöka våra tjänster, geografiska närvaro i Danmark, samt stärka vår kultur. Med RanTeks engagemang och fokus på teknik skapar vi ett tydligt gemensamt mervärde för kunden, vilket är helt i linje med vår ambition att ha en ledande position i Danmark och resten av Norden”, säger Jarl Øverby, VD för NetNordic Group och Andreas Nørfelt, VD för NetNordic i Danmark.

Aktieägarna i RanTek kommer att återinvestera i NetNordic, samt fortsätta att bidra till företagets framsteg och framgång. Detta är NetNordics 14:e förvärv sedan år 2013.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jarl Øverby, CEO NetNordic Group,
jarl.overby@netnordic.com, telefon: +47 982 17 009

Andreas Nørfelt, CEO, NetNordic Danmark A/S,
andreas.norfelt@netnordic.com, telefon: +45 26 14 14 40

Rene Bach Pedersen, CEO/Adm. Direktør Rantek A/S,
rbp@rantek.dk, telefon: +45 26 80 54 54

RanTek är en ledande systemintegratör av nätverk, IT-säkerhet och smarta datacenter i Danmark. RanTek tillhandahåller driftstjänster som inkluderar lösningar genom lokala tjänster i säkra datacenter, som till exempel molnbaserade lösningar. RanTek har funnits på den danska marknaden sedan år 2001. RanTek har 18 anställda och en försäljning på ca 50 MDKK per år. RanTek har utsetts till ett Gazelle-företag under tre år i rad, och under år 2015 blev RanTek det fjärde bästsäljande IT-företaget i Danmark, enligt Computer World. Läs mer på www.rantek.dk

NetNordic_RanTek

NetNordic är en nordisk systemintegratör som specialiserar sig på lösningar och tjänster inom nätverk, IT-säkerhet, datacenter och företagstelefoni. Som ”Best Companion” så bidrar NetNordic till att förverkliga våra kunders potential genom effektiva och smarta lösningar och tjänster. NetNordic har sitt huvudkontor i Oslo. Under år 2019 omsätter NetNordic cirka 1,5 miljarder NOK (proforma). Efter förvärvet har företaget cirka 360 anställda på 15 kontor i Norden, fördelade på dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Läs mer på www.netnordic.com