Contact by mail

3 juni 2020

NetNordic Group har förvärvat 100% av Suomen Konehuone Oy

Konehuone är en ledande finsk lösning- och tjänsteleverantör med fokus på Smarta Datacenter.

Genom förvärvet kommer både Konehuone och NetNordic att stärka sin kompetens och kapacitet att på den nordiska marknaden leverera marknadsledande lösningar och tjänster inom systemintegration.

Konehuone är en pålitlig rådgivare för sina kunder med ett starkt fokus på moderna hyperkonvergerade lösningar för datacenter och tillhörande professionella tjänster. Moderna datacenter i kombination med erfarna professionella tjänster skapar nyckelelementen för en framgångsrik resa mot hybridmoln. Konehuone stödjer sina kunder på denna resa med sin omfattande erfarenhet från många framgångsrika projekt inom modernisering av datacenter.

”NetNordic har varit närvarande i Finland i tio år. Tålmodigt har vi väntat på rätt möjlighet att förvärva ett kvalitetsföretag med rätt kompetens och kultur som passar väl in och förbättrar vår industriella och geografiska plattform för ytterligare tillväxt. Konehuone har en imponerande tillväxt och historik, genom åren har de betjänat krävande kunder med högsta kvalitet och teknologi. Vi ser fram emot att lära och bidra till den fortsatta utvecklingen”, säger Jarl Øverby – VD för NetNordic Group.

”NetNordic har en stark position i Norden inom it-säkerhet och nätverk, det ger oss en bra grund för att utöka vår portfölj inom Smarta Datacenter till våra kunders fördel. Konehuone kommer att fortsätta utveckla sin förmåga att modernisera datacenter och hjälpa kunder längs sin resa mot hybridmoln. Som en del av NetNordic-koncernen skapar vi ett nordiskt samarbete med att bygga vår lösningsportfölj med de nödvändiga elementen för en stark tillväxt och en ljus framtid för Konehuone”, säger Ilari Weide – VD Konehuone.

”De värden som styr vår verksamhet och vårt dagliga arbete är: kundens respekt, förtroende, framsteg, teamwork och professionalism. Dessa värden är en utmärkt matchning med de värden som NetNordic representerar. För våra kunder agerar vi som en partner och pålitlig rådgivare vid utvärdering av aktuella lösningar, utvecklingsplanering, nya implementeringar och stödjer kundens lösningar i vardagen. Det är viktigt för oss att vi är högt certifierade och ger en hög klass av kundupplevelse och tillfredsställelse”, säger Kari Alhonen – Director Services Konehuone.

Med detta förvärv får NetNordic en stark position på den finska marknaden inom datacenter och en plattform för att utveckla verksamheten i Finland för att stärka koncernens kapacitet i Norden.

Konehuone har 19 anställda i Espoo, Finland. Beräknade intäkter för 2020 är 12 miljoner EUR. Aktieägarna i Konehuone återinvesterar i NetNordic och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla verksamheten i Finland samt Norden.

Kontakt:

Jarl Øverby, CEO, NetNordic Group
Email: jarl.overby@netnordic.com, Telefon: +47 982 17 009

Ilari Weide, CEO, Konehuone,
Email: ilari.weide@konehuone.fi, Telefon: +358 40 080 4734

NetNordic är en nordisk systemintegratör, specialiserad inom nätverk, it-säkerhet, datacenter och integrerad affärskommunikation. NetNordic levererar kundspecifika lösningar och tjänster. Vi strävar alltid efter att vara våra kunders “Best Companion”, vi vill hjälpa våra kunder med deras digitala möjliggörande genom design, leverans och hantering av nästa generations tjänster och lösningar. NetNordic har sitt huvudkontor i Oslo. NetNordic omsatte cirka 1,5 miljarder NOK (proforma) under 2019. Efter förvärvet har företaget cirka 400 anställda på 14 kontor i Norden, och våra lösningar distribueras genom dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Majoritetsaktieägare i NetNordic är Norvestor. Läs mer på www.netnordic.com och följ oss på sociala medier.

Suomen Konehuone Oy är en finsk leverantör av företagslösningar och tjänster som grundades 2003.

Konehuone är mycket erfaren och effektiv partner för att utveckla infrastruktur för datacenter. Fokusområden för Konehuone är: modernisering av datacenter, lagring och säkerhet av data samt professionella tjänster. Omsättningen för Konehuone 2019 var 12 miljoner EUR och antalet anställda 19.

Norvestor är ett ledande privatkapitalbolag som fokuserar på uppköp inom ”lower mid-market” i Norden. Bolaget startade 1991 och har gjort det till ett av Nordens mest erfarna ”private equity-team”. De har genomfört 72 investeringar med >250 tilläggsförvärv, 50 exits och 15 börsnoteringar. Fonden strävar efter att investera i tillväxtföretag på den nordiska mellanmarknaden som har potential att uppnå en ledande nordisk eller internationell position – vanligtvis genom organisk tillväxt, förvärv inom fragmenterade industrier eller genom geografisk expansion. Läs mer på www.norvestor.com