Contact by mail

Säkerhetslösningar som Persona

IT-Säkerhet

24 januari 2024


Säkerhetslösningar som Persona

Säkerställning av korrekt identitet på LinkedIn med ditt NFC-utrustade pass eller ID-kort

I den digitala eran är det nödvändigt att försäkra sig om att affärsrelationer på plattformar som LinkedIn är äkta och säkra. Identitetsbedrägerier och online-kriminalitet är på uppgång, och därför blir identitetsverifiering allt viktigare. En effektiv lösning som har börjat användas är pass- eller elektroniska identiteskortsverifieringar med tjänster som Persona.

Vad är identitetsverifiering? Identitetsverifiering, eller IDV, är processen att bekräfta att en person verkligen är den de påstår sig vara, exempelvis i en profil på ett socialt nätverk, meddelandeforum eller affärsnätverk. Detta är avgörande i just affärssammanhang och professionella nätverk som LinkedIn, där det finns ekonomiska konsekvenser och risker kopplade till bedrägerier och identitetsstölder.

Hur fungerar NFC-identitetsverifiering med pass eller ID-kort? Med NFC-identitetsverifiering kan användare bevisa sin identitet med hjälp av NFC-chippet i sina nationella ID-kort eller pass. Processen innefattar att användaren tar en bild av sitt ID-kort eller pass och därefter skannar NFC-chippet på baksidan av passomslaget. Systemet extraherar och jämför informationen med användarens angivna data och utför valideringskontroller för att säkerställa äkthet.

Fördelar med NFC-identitetsverifiering:

• Enkel och tillgänglig: De flesta har tillgång till nationella ID-kort eller pass med NFC-chip.

• Förebygger förfalskning: ID-handlingar har anti-förfalskningsåtgärder, och NFC-chip är svåra att förfalska.

• Pålitliga utfärdare: ID-handlingarna utfärdas av myndigheter med sina egna verifieringsprocesser.

Utmaningar med identitetsverifiering:

• Ökad friktion: Begäran om ytterligare information som ID-bilder och selfies kan öka användares tveksamhet att dela personlig data.

• Inte helt bedrägerisäker: Bedragare kan fortfarande försöka skapa förfalskade dokument, men lösningar som Persona inkluderar liveness-kontroller för att minska risken.

• Brist på rättvisa: Vissa användare kan sakna tillgång till ID-handlingar, vilket kräver alternativa verifieringsmetoder.

Identitetsverifiering av Persona är för närvarande tillgänglig i över 40 länder. När din identitet har verifierats av Persona på LinkedIn, kommer en liten sköldikon att visas bredvid ditt namn. Om någon klickar på sköldikonen kan de se att din identitet har verifierats mot ditt nationellt utfärdade ID.

Klicka här för mer information om hur du kommer igång på LinkedIn och visar att du tar din onlineidentitet på allvar.

Göran Walles
Cyber CTO, NetNordic

 

Senaste innehållet - IT-Säkerhet