Contact by mail

Framtidens cybersäkerhet: Ett mörkt moln?

IT-Säkerhet

15 november 2023


När vi välkomnade Matthew Griffin till NetNordic Technology University 2023, bjöd han på en ögonöppnande keynote. Griffin är inte bara en världsberömd futurist och författare till ”Codex of the Future Series”, utan även en expert som har rådgivit kungligheter, världsledare och ledande globala företag. Hans presentation, ”#CISO’s will never sleep again… the #Future of #Cyber 2030,” var en djupgående analys av framtiden för cyberbrottslighet.

Griffins presentation belyste den mörka verkligheten av en organiserad cyberbrottslighet med en fördjupad förståelse för de utmaningar som väntar oss inom cybersäkerheten.

Medan många fann Griffins inledning något dyster, ser vi på NetNordic detta som en katalysator för viktig diskussion och handling. I början av nästa år kommer jag att leda ett avsnitt av vår webb-TV ’CyberTalk 60 Minutes’ för att utforska och svara på de frågor och utmaningar som Griffins presentation väckte. I detta kommande avsnitt kommer vi att dyka djupare in i hur vi kan hantera och navigera de eskalerande cyberhoten. Vi kommer att utforska allt från framväxten av AI och kvantdatorer till praktiska strategier för att hålla jämna steg med dessa hot. Vår målsättning är att omvandla delar av den mörka bilden av framtiden till handlingsbara och praktiska lösningar för att säkra vår digitala värld.

Griffins keynote på NetNordic Technology University var en påminnelse om att vi ständigt måste vara vaksamma och innovativa i vårt arbete med cybersäkerhet. Jag ser fram emot att utforska dessa ämnen ytterligare i ’CyberTalk 60 Minutes’ och hoppas att ni ansluter för att delta i denna viktiga dialog om vår digitala framtid. Avsnittet kommer sändas till våren nästa år.

Om ni missade universitet och Griffins framträdande, klicka på länken nedan och se hur jag lämnar öven mikrofonen till Matthew för hans skrämmande framtidsbild.

JA, tanken var att skrämmas lite, då vi behöver planera och agera för morgondagen NU.

Framtidens cybersäkerhet – se Matthew Griffins keynote här:

Om du vill se fler presentationer av Matthew Griffin – så finner du hans YouTube-kanal här:


Delta på vårt digitala event – CyberTalk 60 Minutes (13 mars 2024) – anmäl dig här: https://netnordic.se/events/halla-takten-i-cyberrymdens-morker/

CyberTalk 60 Minutes 13 mars 2024

PS: Missa inte min kommande artikel nästa vecka appropå  att agera NU: AI i Cyberbrottets Tjänst: En modell för att förstå och bekämpa AI-Relaterade hot – NU!

 

Senaste innehållet - IT-Säkerhet