Contact by mail

Gå till filmen

CyberTalk 60 Minutes avsnitt 1 (31 mars 2022)

IT-Säkerhet

1 april 2022


Kapprustningen genom Artificiell Intelligens kräver nya skyddsinsatser, då även cyberkriminella har upptäckt fördelarna med AI. Hur påverkar det oss? Vad är nästa drag? På samma sätt som AI används i finansiella tjänster för att upptäcka bedrägerier, används teknologin idag för att motverka cyberbrottslighet genom att identifiera beteendemönster som tyder på att något onormalt pågår. Tyvärr är cyberkriminella också medvetna om fördelarna med AI, och nya hot dyker upp som tillämpar tekniker med maskininlärning för effektiva Cyberangrepp. Detta gör AI ännu viktigare – eftersom det är det *enda* hoppet att motverka AI-drivna cyberattacker! Forskning påvisar att två tredjedelar av företagen nu tror att AI är nödvändigt för att identifiera och motverka kritiska cybersäkerhetshot, och nästan tre fjärdedelar av företagen använder eller testar AI för detta ändamål. Hur påverkar det oss? Vad är nästa drag?

CyberTalk 60 Minutes är en serie program (webbTV) producerat av NetNordic.

CyberTalk 60 Minutes är paketerat med korta inslag och intervjuer med intressanta gäster – där du får ut det allra mesta på kortast möjliga tid. Se även CyberTalk 60 Minutes avsnitt 2 som handlar om: Det handlar om sista försvarslinjen i ett cyberskydd – förmågan att säkert och snabbt kunna återställa en produktion. Vad man ska tänka på vid backup & återställning – när dataförlust inte får finnas på kartan.

Hur välorganiserad är ert företag för att möta en cyberattack?

Motståndarna är välorganiserade. Hackare är inte längre bara ungdomar utan oftast välorganiserade, välfinansierade organiserade av kriminella grupper i avsikt att tjänst pengar. Idag tvingas både stora och mindre företag lägga ner betydande resurser kring cybersäkerhet.

Lyssna till Göran Walles, CTO Cybersäkerhet på NetNordic Sweden, om vår erfarenhet i en välavvägd balansgång mellan att vara proaktiv och reaktiv i säkerhetsarbetet.

/svg>

Cybersäkerhet

Genomtänkt strategi och digital kvittens på säkerhetsarbetet är grunden till bra IT-skydd.

illumio Cyber_Security_Web_Front_Page_2021

Senaste innehållet - IT-Säkerhet