Contact by mail

Gå till filmen

CyberTalk 60 Minutes avsnitt 2 (31 maj 2022)

Datacenter

2 juni 2022


Det handlar om sista försvarslinjen i ett cyberskydd – förmågan att säkert och snabbt kunna återställa en produktion. Vad man ska tänka på vid backup & återställning – när dataförlust inte får finnas på kartan.

Cyberattacker med ransomware och datastölder drabbar fler och fler företag, dessutom så pekar allt på att angreppen kommer att öka och bli än mer sofistikerade. Vi har sett allt för många exempel på kommuner, butikskedjor, företag i alla storlekar som drabbats av långa stillestånd och dataförluster till följd, för att inte tala om förlorade intäkter, anseende m.m. De cyberkriminella tar god tid på sig och arbetar lugnt och metodiskt, man söker maximal utväxling på skadan. När skadan är skedd så har angriparna oftast varit inne i er miljö 4 – 6 månader och redan raderat backuper.

Programvärd från NetNordic, Jonas Åström, träffar kunder, kollegor och samarbetspartners för att diskutera – vad är en säker backup? Hur står man väl utrustad när katastrofen är ett faktum? 

Vi reder ut begreppen och frågeställningar under effektiva 60 minuter. Vad betyder och inte minst vad innebär RTO, RPO, WRT och MTD. Något som alla företag och dess ledning bör ha en fullt utarbetad plan för med tanke på den ökning vi alla upplever av cyberangrepp.

Detta är avsnitt 2 i vår programserie CyberTalk 60 Minutes. Vill du även se avsnitt 1? Du finner länken till avsnitt 1 här nedan.

Backup & återställning – sista försvarslinjen i ett cyberskydd

CyberTalk
60 Minutes

Är en programserie direktsänd webb-TV som bottnar i strategiskt viktiga ämnen inom Cybersäkerhet och molnet. En programserie med olika teman för varje avsnitt (3 avsnitt per år). Vi riktar oss till dig som är CISO, IT-chef eller jobbar i annan befattning inom IT- och Cybersäkerhet.

Senaste innehållet - Datacenter