Contact by mail
31 maj 2023

Bakom stängda dörrar – SOC

Ett Security Operations Center (SOC) är en sluten miljö där cybersäkerhetsexperter arbetar dygnet runt för att övervaka, upptäcka och reagera på cyberhot. Bakom SOC:s stängda dörrar arbetar cybersäkerhetsexperter med att hålla organisationer säkra från de ständigt nya cyberhoten och använder avancerade verktyg och tekniker för att skydda organisationer mot intrång. I detta avsnitt av CyberTalk 60 Minutes så får du en inblick utöver det vanliga – hur en modern SOC har genomgått en betydande förändring under de senaste åren.

0

dagar

0

timmar

0

minuter

0

sekunder

Ett Security Operations Center (SOC) är en sluten miljö där cybersäkerhetsexperter arbetar dygnet runt för att övervaka, upptäcka och reagera på cyberhot. Bakom SOC:s stängda dörrar arbetar cybersäkerhetsexperter med att hålla organisationer säkra från de ständigt nya cyberhoten och använder avancerade verktyg och tekniker för att skydda organisationer mot intrång.

Vår programvärd Jonas Åström (Solution Advisor, NetNordic) gästas i studion av Markus Alkio (grundare och Manager – NetNordic SOC). I detta avsnitt av CyberTalk 60 Minutes kommer de bl a att tala om:

  • Behöver alla stora och medelstora organisationer en SOC tjänst för att möta upp den ständigt ökande hotbilden?
  • SOC tjänster varierar mycket i förmåga och kapacitet, vad bör jag som kund efterfråga?
  • Hur väl klarar en SOC-tjänst att övervaka kritisk data som både finns on-premise och i molnet?
  • SOC leverans i partnerskap med kunden, varför är det viktigt?

Delta på CyberTalk 60 Minutes och du får en inblick hur vårt SOC team arbetar integrerat med våra kunder för bästa resultat. Vi gör även en intervju med en av våra kunder – Epiroc Rock Drills.

#1 Boss of the SOC

Vårt Nordiska SOC-team har erövrat titeln ”No.1 Boss of the SOC”.

Detta är en tävling anordnat av Splunk med totalt 354 teams i EMEA som testar sina förmågor att detektera och agera på cybersäkerhetshot i en simulerad SOC-miljö.

Det här är verkligen ett kvitto på att NetNordic SOC har rätt förmågor, kunskap, arbetssätt och mindset för att leverera bästa tänkbara säkerhetsarbete till våra kunder.

1679665273408