Contact by mail

11 oktober 2021

NetNordic tecknar återförsäljaravtal för att tillhandahålla Airties smarta Wi-Fi-utbud till bredbandsoperatörer i hela Norden

Stockholm 11 oktober 2021: Idag tillkännagav NetNordic och Airties tecknande av ett strategiskt återförsäljaravtal som omfattar försäljning och teknisk support till lokala bredbandsleverarer i Danmark, Finland, Norge och Sverige. NetNordic är en ledande nordisk systemintegratör och Airties den mest utbredda leverantören av Wi-Fi-lösningar till tjänsteleverantörer globalt.

Återförsäljaravtalet omfattar Airties prisbelönta utbud av smarta Wi-Fi-produkter och tekniskt stöd till lokala bredbandsleverantörer. Specifikt kommer NetNordic att erbjuda Airties smarta Wi-Fi-programvara för gateways för hemmet (Airties Edge), molnbaserad hanteringsplattform (Airties Cloud),  companion app (Airties Vision) och Wi-Fi 6 Mesh Extenders – för att tillhandahålla en förbättrad Wi-Fi- och uppkopplingsupplevelse för slutkonsumenterna (Wi-Fi i hemmet).

”NetNordic är en av de mest kända systemintegratörerna i hela regionen och vi är glada över att samarbeta för att tillgodose de dynamiska behoven i Norden”, säger Philippe Alcaras, VD för Airties. “Operatörerna inser behovet av att hantera en förbättrad Wi-Fi-upplevelsen för sina kunder och att kunna leverera ny tjänster. Tillsammans är Airties och NetNordic här för att hjälpa dem att få det att hända. ”

”Airties är känt för att tillhandahålla Wi-Fi för hemmet och anslutningslösningar till ledande bredbandsleverantörer globalt, och vi är mycket stolta över att kunna arbeta med dem för att expandera och nå ännu djupare på hela den nordiska marknaden”, säger Jarl Øverby, koncernchef på NetNordic. ”Från deras avancerade mjukvarulösningar till deras senaste Wi-Fi 6-enheter, ser vi fram emot att erbjuda Airties-portföljen till operatörer i hela regionen för att leverera exceptionell hem-Wi-Fi till prenumeranter.”

Den ökande efterfrågan på förbättrad anslutning och att hemmakontoret förblir det nya normala, är några av nyckelfaktorerna för detta avtal. Enligt en nyligen genomförd undersökning* beställd av Airties, föredrar konsumenterna starkt att deras bredbandsoperatör ligger i framkant för att säkerställa kapacitet och kvalitets Wi-Fi-upplevelse. 80% säger att de hellre vill att deras bredbandsabonnemang i hemmet är inkluderat med Wi-Fi-nätverksutrustningen, istället för att köpa det själva genom detaljhandeln. Dessutom förväntar sig 71% av konsumenterna att fortsätta arbeta hemifrån efter pandemien och 58% skulle överväga att uppgradera till en snabbare nivå av internettjänst om den kombineras med smarta Wi-Fi i hela hemmet.

Airties Edge är Smart Wi-Fi-programvara som intelligent skickar konsumenternas enheter (bärbara datorer, surfplattor, smartphones, spelkonsoler, IoT, etc.) till den bästa tillgängliga kanalen och bandet (2,4 GHz och 5 GHz), baserat på realtidsnätverksförhållanden. Airties Cloud organiserar Wi-Fi i hem, optimerar operatörsportar och förlängare i realtid för att säkerställa en bättre upplevelse för konsumenterna, samtidigt som de ger insikter om anslutna enheter. Det gör det också möjligt för operatörer att ta itu med utvecklande konsumentbehov, till exempel cybersäkerhet, genom en serie digitala tjänster. Airties Cloud hanterar nu aktivt mer än 33 miljoner hem och stöder mer än 646 miljoner aktivt anslutna enheter över hela världen.

Mer information om Airties finns på: www.Airties.com. För mer information om NetNordic, besök: https://netnordic.com/.

Om Airties

Airties är den mest utbredda leverantören av hanterade Wi-Fi-lösningar till operatörer runt om i världen. Airties Smart Wi-Fi-portfölj innehåller Airties Edge, smart Wi-Fi-programvara för gateways; Airties Cloud, en molnbaserad hanteringsplattform och dess kompletterande app, Airties Vision; och Wi-Fi-nätförlängare. Operatörer vänder sig till Airties för design, implementering och kontinuerlig optimering av sina kunders bredbandsupplevelse. Några av Airties kunder inkluderar Altice USA, AT&T, Singtel, Sky, Telia, Telstra, Vodafone och många andra. Mer information finns på www.airties.com.

Om NetNordic

NetNordic är en nordisk systemintegratör med fokus att skapa och leverera smarta/intelligenta integrationer specialiserade på lösningar och tjänster för kritisk infrastruktur inom området cybersäkerhet, datacenter, nätverk och integrated communication. NetNordic har valt att arbeta med marknadens absolut vassaste teknologier från marknadsledande leverantörer inom varje fokusområde. NetNordic satsar på att ha de högsta certifierade konsulterna och den bästa kundsupporten – med målsättningen att vara sina kunders ”Best Companion” i deras digitaliseringsresa! NetNordic hade cirka 180 miljoner euro intäkter (pro forma) 2020 och 500 anställda i Norden.

* Undersökning om Wi-Fi under COVID-19-pandemin från 1 575 respondenter över hela USA (525), Storbritannien (525) och Tyskland (525), som antingen arbetade eller studerade hemifrån, beställd av Airties under andra kvartalet 2021, och genomfördes av Qualtrics .

Presskontakter för Airties:

Jeremy Pemble eller Renee Burch, JLM Partners for Airties

Tel: +1-206-930-7998; E -post: JLM_Airties_PR@jlmpartners.com

Presskontakt för NetNordic:

Heléne Wetterskog, marknadschef

Tel: 08-555 068 27; E -post: helene.wetterskog@netnordic.com