”Idag är det en väldigt stor skillnad på hur kontaktcentret ser ut om man jämför med hur det såg ut tidigare. Som helhet har det varit en mycket positiv resa för oss tillsammans med NetNordic” .

Cathrine Evensen, Customer Service Centre Manager på Antalis
NetNordic Summit 2020 (online)

Ett digitalt event med ett krispigt och färskt innehåll inom IT-säkerhet och smarta datacenter. Tillsammans med marknadsledande leverantörer och marknadens absolut vassaste teknologier har vi skräddarsytt ett innehåll för dig som är beslutsfattare inom IT/drift och säkerhetsfrågor. Agendan består av keynote-talare, inspirerande föreläsare och inte minst intressanta breakout sessions. Anmäl dig redan idag!

Vilka är vi?

NetNordic är en oberoende systemintegratör med fokus på lösningar och tjänster för våra kunder inom nätverk, datacenter, säkerhet, och företagskommunikation.

Leverera högsta prestanda i nätet på säkrast möjliga sätt

Smarta datacenter mår bäst med smarta nätverk

Layer 2, Spanning-tree och stora Broadcast-domäner hör till historien.

Historiskt har man byggt enligt modellen Core/Distribution/Access switchar med ett stort Layer 2-nät, för att undvika loopar kördes Spanning-tree vilket blockerade 50% av alla länkar.

Det här leder till ett ineffektivt nätverk med okänt antal hopp för trafiken och även en oförutsägbar latens och prestanda. Om en länk bryts så påverkar det stabiliteten och topologin förändras.

Då dagens moderna datacenter baseras på ”Scale-Out” teknik med kluster så förändras trafiken inom datacentret och genererar mer trafik inom datacentret, dessutom blandas olika bandbredder från 1Gbps, 10Gbps upp till 100Gbps.

Ny topologi, smart buffring och automation gör datacenter-nätverken smartare. Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Effektivare nätverkslösningar med högsta tillgänglighet. Skapa ett smartare nätverk!

Vad kan jag tjäna på att bygga enligt leaf-spine-topologi?

 

Leaf-Spine-topologi är den som används i moderna datacenter världen över.

Anledningen är att den har förutsägbar prestanda, låg latens och skalbarhet på samma vis som en scale out-lösning.

Många gillar topologin eftersom den låter dig använda samtliga portar i dina switchar för att skicka data och du slipper använda Spanning-Tree.

 

Hur integrerar nätverket med mitt övriga datacenter?

 

Med ett smart datacenternätverk kan dina virtuella nätverk provisioneras automatiskt. Dina serveradministratörer får tillåtelse att själva tilldela nätverk genom den virtuella miljön inom ett förbestämt VLAN-spann, vilket frigör nätverksadministratörernas tid. VLAN-kollisioner undviks och både säkerhetsnivå och driftssäkerhet ökar.

Från switcharna kan du även se vilka virtuella maskiner som är kopplade till vilka fysiska switchportar, vilket kan vara till stor hjälp vid felsökning.

Våra lösningar för datacenternätverk tillåter dig även att automatisera administrativa flöden i sann DevOps-anda!

Kontakta mig

Boka in rådgivning med våra experter!

 

Vi berättar gärna mer om hur vi kan kan hjälpa just ditt företag med smarta datacenter!

Ring oss på  08 55 50 68 00, eller fyll i formuläret nedan, så hör en av våra företagsexperter av sig.

Våra partners på smarta datacenter

NetNordic är mycket stolta över att vara en nordisk oberoende systemintegratör och väljer därför alltid den lösning som är allra bäst för våra kunder, oberoende av leverantör. NetNordic har goda partnerskap tillsammans med flertalet marknadsledande tillverkare inom IT, vilket gör att våra kunder alltid får hjälp av individer med mycket god erfarenhet och djup kompetens.