Contact by mail

NetNordic vann EMEA Splunk Boss of the SOC

IT-Säkerhet

2 juni 2023


NetNordic vann EMEA Splunk Boss of the SOC

NetNordic deltog i utmaningen ”Splunk Boss of the SOC” och VANN!

Av de över 350 deltagande lagen visade NetNordic SOC vår excellens och tog ärofyllda förstaplatsen. Boss of the SOC-tävlingen är en blue-team-version av capture the flag och våra SOC-säkerhetsanalytiker ställdes inför att lösa realistiska händelsedata och varningar under stark tidspress.

Under tävlingen besvarar deltagarna en serie frågor om säkerhetsrelaterade scenarier, med olika svårighetsgrader. Poäng erhålls sedan för både noggrannhet och hastighet. BOTS-scenariot utmanar deltagarna att spåra stegen som ledde till en cyberhotshändelse och bestämma omfattningen av intrånget. Årets Boss of the SOC hade över 16 fysiska platser och över 1100 samtidiga spelare som deltog i den fyra timmar långa tävlingen. Tävlingen gav NetNordic möjlighet att visa upp vår expertis och färdigheter i att identifiera, undersöka och svara på verkliga cybersäkerhetshändelser i en simulerad SOC-miljö. NetNordics säkerhetsanalytiker använde sin kunskap om verkliga säkerhetshändelser och vår erfarenhet av hur man undersöker dem för att hitta spår i loggarna och kunna svara på frågorna så snabbt som möjligt. Vår seger med NetNordic Lions är ett bevis på hängivenheten, hårda arbetet och expertisen hos varje SOC-specialist inom vårt team, Nicolas Samaneh, Saku Mikola, Onni Knuutila och Lauri Rantasalo – vi är alla så stolta över er! Detta är en fantastisk prestation.

Tävlingen avslutades efter 240 stressiga minuter. Att vinna denna tävling visar vårt åtagande att ligga i framkant när det gäller teknik och branschtrender. Resultattavlan visade de 354 deltagande lagen och topp 10 representerar det bästa av det bästa inom defensiv cybersäkerhet i EMEA-branschen.

Vår erfarenhet och kunskap inom cybersäkerhet är både djup och omfattande, vilket innebär att vi kan använda vilka verktyg som helst som ges oss och arbeta under extremt högt tidspress. För oss var det som en vanlig arbetsdag, eftersom det här är ganska likt hur vi arbetar tillsammans som ett team, varje dag”.

Nicolas Samaneh

NetNordic Lions

Vårt lagnamn ”NetNordic Lions” kommer från vårt samarbete med Wildhood Foundation, där vi stolt stödjer Akashinga – världens första helt kvinnliga anti-tjuvjägargrupp. Tillsammans med dem agerar vi som den första och sista försvarslinjen för både djurliv och natur.

 

Senaste innehållet - IT-Säkerhet