Contact by mail

Den europeiska digitala identiteten

IT-Säkerhet

18 oktober 2023


Den europeiska digitala identiteten: din nyckel till enklare liv i Europa

Jag är glad att kunna dela med mig av något som kommer att göra våra liv som europeiska medborgare ännu enklare och säkrare. Den europeiska digitala identiteten är inte längre en avlägsen dröm – den är snart en realitet, och jag är övertygad om att den kommer att förändra hur vi navigerar den digitala världen.

Din personliga europeiska digitala identitet

Tänk dig att du enkelt kan öppna ett bankkonto eller hyra en lägenhet i ditt hemland eller i någon annan medlemsstat i EU, och samtidigt ha full kontroll över vilken information du delar med dig av. Detta är vad den europeiska digitala identiteten kommer att göra möjligt. Med den europeiska digitala identiteten kommer medborgare i EU att få tillgång till online-tjänster utan att behöva oroa sig för att deras personuppgifter används i onödan.

Den senaste utvecklingen: eIDAS 2.0

Jag har glädjen att meddela att efter många omgångar av förhandlingar har vi nyligen nått en viktig milstolpe: arbetet på teknisk nivå med eIDAS 2.0 är nu avslutat! Det finns nu en konsoliderad version av eIDAS 2.0 som kommer att genomgå rättslig och språklig granskning. Ett slutligt antagande av förordningen förväntas ske under det första kvartalet 2024. Detta är en spännande utveckling som kommer att ytterligare stärka den europeiska digitala identiteten och göra den till en ännu mer integrerad och säker del av våra liv. Så håll ögonen öppna för den kommande eran av enklare och säkrare digital identifikation i Europa!

Göran Walles
Cyber CTO, NetNordic

 

Senaste innehållet - IT-Säkerhet