Contact by mail

Gå till filmen

7 olika områden där cyberkriminella utnyttjar AI/ML

IT-Säkerhet

1 juni 2022


Vi sammanfattar 7 olika områden där cyberkriminella utnyttjar AI/ML för att hacka våra verksamheter. Kapprustningen genom Artificiell Intelligens kräver nya skyddsinsatser, då även cyberkriminella har upptäckt fördelarna med AI. Hur påverkar det oss? Vad är nästa drag?

På samma sätt som AI används i finansiella tjänster för att upptäcka bedrägerier, används teknologin idag för att motverka cyberbrottslighet genom att identifiera beteendemönster som tyder på att något onormalt pågår. Tyvärr är cyberkriminella också medvetna om fördelarna med AI, och nya hot dyker upp som tillämpar tekniker med maskininlärning för effektiva Cyberangrepp. Detta gör AI ännu viktigare – eftersom det är det *enda* hoppet att motverka AI-drivna cyberattacker! Forskning påvisar att två tredjedelar av företagen nu tror att AI är nödvändigt för att identifiera och motverka kritiska cybersäkerhetshot, och nästan tre fjärdedelar av företagen använder eller testar AI för detta ändamål. Hur påverkar det oss? Vad är nästa drag?

7 olika områden där cyberkriminella utnyttjar AI/ML (12:51 min)

Se sammanfattningen – eller se hela avsnittet av CyberTalk 60 Minutes (avsnitt 1 – 53:49 min) här nedan.

CyberTalk
60 Minutes

”CyberTalk 60 Minutes” är direktsänd webb-TV som bottnar i strategiskt viktiga ämnen inom Cybersäkerhet och molnet. En programserie med olika teman för varje avsnitt (3 avsnitt per år). Vi riktar oss till dig som är CISO, IT-chef eller jobbar i annan befattning inom IT- och Cybersäkerhet.

Senaste innehållet - IT-Säkerhet