Contact by mail
22 april 2021

CyberTalk 2021

Missa inte NetNordics virtuella event ”CyberTalk 2021” den 22 april – där vi i en studiomiljö kommer att leverera intressanta diskussioner inom smarta Datacenter och IT-säkerhet med gäster i soffan.

0

dagar

0

timmar

0

minuter

0

sekunder

22 april 2021
08:45 - 12:00
I samarbete med NetNordic kommer följande marknadsledande leverantörer att medverka med expertis inom nischade områden:

                    

Agenda – NetNordic CyberTalk 2021

 • 08:45

  Välkommen!
  Värd: Fredrik Hökegård (NetNordic)

  Nir Zuk, Founder and Chief Technology Officer Palo Alto Networks

 • 09:00

  Trender och utmaningar
  Det sägs att 2020 har kastat oss fem år framåt i tiden när det gäller användning av modern, digital teknik. Vi har hela tiden varit på väg mot den tekniska verklighet som möter oss nu år 2021, men för många företag har coronapandemin påskyndat utvecklingen något enormt. Därför har det aldrig varit lika spännande som nu att se närmare på vilka trender som kommer att vara avgörande för din verksamhet under det kommande året.

  Programledare: Fredrik Hökegård (NetNordic). Gäster i soffan: Åsa Edner (Palo Alto Networks) och Mats Ericson (Nutanix)

 • 09:20

  Motståndarna är välorganiserade - hur välorganiserad är ert företag för att möta en attack?
  IT-attacker är som muterande virus vilket gör IT-säkerhet till ett ständigt pågående arbete där företag och myndigheter behöver uppdatera policys, processer och rutiner kontinuerligt allt eftersom hotbilden förändras.

  Lyssna till både NetNordic och våra kunders erfarenhet i en välavvägd balansgång mellan att vara proaktiv och reaktiv i säkerhetsarbetet. Tillsammans med våra leverantörer diskuterar vi frågor kring var olika IT-skydd bör finnas, hur man gör en förflyttning av IT-säkerhetsfrågor till ledningen samt vad skillnaderna är mellan olika typer av skydd.

  Programledare: Göran Walles (NetNordic). Partners: Extreme Networks, Illumio, Palo Alto Networks och Proofpoint.

 • 10:20

  PAUS

 • 10:30

  Smart Backup & Disaster Recovery
  När incidenten är ett faktum så gäller det att ha en plan för återställning av backuper. Säkerheten i backuper är avgörande och snabbheten i återställning likaså. Sofistikerade intrång börjar med att radera backuper och man tar god tid på sig att installera s.k. ”Malware” i det fördolda.

  Hur kan man säkerställa att ha kontroll på sina backuper, och att dessa inte återställer servrar med skadlig kod? Hur bör man tänka ur ett ”Disaster Recovery” perspektiv, offsite-backup, Sekundärt datacenter, DR-to-Cloud.

  Programledare: Jonas Åström (NetNordic). Partners: Cohesity och Nutanix.

 • 10:50

  Security Operations – Detection/ Response
  Vi pratar med Palo Alto Networks, där lösningarna baseras utifrån angriparens tankesätt, insamlade från de mest erfarna utredarna av cyberbrott i världen. Dagens realitet består av fillösa attacker, insiderjobb, zero-day exploits och avancerade kontinuerliga hot. Hur har Cortex XDR skapat helt nya förutsättningar inom Detektion och Respons?

  Programledare: Göran Walles (NetNordic). Partner: Palo Alto Networks.

 • 11:05

  Snabb, pålitlig och relevant sökning till all din operativa data - så att du kan ställa de frågor du vill ha och få de svar du behöver
  Vi pratar med Elastic om hur man erhåller visibilitet i IT-miljöer för att kunna identifiera, analysera och prioritera åtgärder av problem och incidenter. Utmaningen består i att effektivt ha tillgång till "rätt information" ur stora datavolymer, med förmåga att sätta den i ett sammanhang. Hur bör kravställningar på verktyg se ut?

  Programledare: Göran Walles (NetNordic). Partner: Elastic

 • 11:20

  Smart Datacenter, Privat eller Hybrid Moln
  Det pratas mycket om moln-infrastruktur och att ”flytta till molnet”. Utvecklingen går mycket mot nya applikationer som drar nytta av fördelar i en moln-infrastruktur, men långt ifrån alla applikationer lämpar sig i publika moln av kostnadssjäl.

  Mycket utav drivkrafterna att gå till molnet handlar om att slippa äga och hantera servrar, lagring, och övrig IT-administration, med rätt lösningar på plats kan man ha sitt egna privata eller hybrida moln som har all den enkelhet, skalbarhet, och förutsägbarhet som publika molnet har fast med en fördelaktigare kostnadsbild.

  Programledare: Jonas Åström (NetNordic). Partner: Nutanix.

 • 11:40

  Digitaliseringens skuggsida: nätangrepp och bedrägerier
  I och med att företag och myndigheter blir allt mer digitala växer också digitaliseringens skuggsida: nätangrepp och bedrägerier.

  Programledare: Göran Walles (NetNordic). Gäst i soffan: Jan Olsson (kriminalkommissarie och verksamhetsutvecklare på (SC3) Swedish Cybercrime Centre på NOA).

 • 12:00

   Avrundning
  Värd: Fredrik Hökegård